Usein kysyttyä

Yleistä

Mikä on verkkoapteekki?
Verkkoapteekki tarjoaa apteekkipalvelut verkossa. Voit tilata reseptilääkkeitä ja muita apteekkituotteita, kuten vitamiineja, kosmetiikkaa ja haavanhoitotuotteita kätevästi verkkoapteekin kautta. Apteekin ammattilaiset palvelevat myös verkossa. Opastamme tuotteiden valinnassa ja tilaamisessa puhelimitse.

Onko verkkoapteekista turvallista ostaa?
Suomalaisen apteekin verkkopalvelusta eli verkkoapteekista on turvallista ostaa. Verkkoapteekkitoimintaa säätelee Suomessa viranomainen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Apteekki voi palvella asiakkaitaan verkkokauppansa kautta heti, kun se on saanut viranomaiselta luvan (www.fimea.fi) apteekin verkkopalvelun ylläpitoon. Fimea ylläpitää luetteloa laillisista verkkoapteekeista. Saariapteekki.fi-verkkoapteekki kuuluu Fimean luetteloon laillisista verkkoapteekeista. Saariapteekki.fi verkkoapteekkia ylläpitää Helsingin Lauttasaaren Kirkkoapteekki.

Tilaaminen verkkoapteekista

Voinko tilata kylmäsäilytyksen vaativaa tuotetta?
Toimitamme kylmäsäilytyksen vaativia tuotteita Lauttasaaren alueella. Kylmäsäilytyksen vaativia tuotteita ei toimiteta muualle. Tuotteen säilytyksestä mainitaan erikseen tuotetiedoissa (esimerkiksi säilytys jääkaapissa).

Kylmäsäilytyksen vaativat tuotteet voi tilata verkkoapteekista ja noutaa Lauttasaaren Kirkkoapteekista (Heikkiläntie 2, 00210 Helsinki). Kotiinkuljetus Lauttasaaren alueella on myös mahdollista. Lue lisää toimitustavoista.

Voinko tilata mitä tahansa reseptilääkkeitä?
Vahva sähköinen tunnistautuminen osoittaa oikeutesi vastaanottaa reseptilääke. Voit tarkistaa voimassaolevat sähköiset reseptisi Oma Kanta-palvelun kautta. Apteekki noudattaa reseptilääkkeen toimittamiseen samoja ehtoja kuin kivijalka-apteekissakin asioidessa muutamia tilausrajoituksia lukuunottamatta.

Verkkoapteekin tilausrajoitukset:

  • Toimitamme kylmäsäilytyksen vaativia tuotteita Lauttasaaren alueella. Kylmäsäilytyksen vaativia tuotteita ei toimiteta muualle. Tuotteen säilytyksestä mainitaan erikseen tuotetiedoissa (esimerkiksi säilytys jääkaapissa).

  • Pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet eli PKV-lääkkeet voi toimittaa enintään pienimmän pakkauskoon.

  • Alkuperäisen reseptin vaativia lääkkeitä ei toimiteta. Tällaisia lääkkeitä ovat esimerkiksi huumausaineet. 

  • Reseptieläinlääkkeitä ei toistaiseksi pystytä toimittamaan.

Voinko tilata ulkomaille?

Toimitamme tällä hetkellä tilauksia vain Suomen alueella.

Palautukset ja reklamaatiot
Miten toimitaan, jos olen tyytymätön tilaamani tuotteeseen?
- Avaamattomat myyntikuntoiset tuotteet voi palauttaa veloituksetta 14 vuorokauden sisällä.
- Lääkelain mukaan lääkkeille ei voi myöntää normaalia etäkaupan palautusoikeutta.
- Ota yhteyttä asiakaspalveluun ennen palauttamista.
- Jos lähetys on virheellinen, lähetys on avattu kuljetuksen aikana, vahingoittunut tai on muuta syytä epäillä valmisteen olevan virheellinen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voinko palauttaa tilaamani lääkkeen?
Lääkelain mukaan lääkkeille ei voi myöntää normaalia etäkaupan palautusoikeutta. Jos lähetys on virheellinen, lähetys on avattu kuljetuksen aikana, vahingoittunut tai on muuta syytä epäillä valmisteen olevan virheellinen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Toimitustavat

Mistä ja milloin voin noutaa tilaukseni?
Toimitamme tilauksia koko Suomen alueella. Voit valita toimitustavan ja noutopisteen tilausvaiheessa. Saat ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa noutopisteestä. Jos asut Lauttasaaren alueella, apteekki ilmoittaa, kun tilauksesi on noudettavissa. Jos haluat tilauksellesi kotiinkuljetuksen Lauttasaaren alueella, kotiinkuljetuksen ajankohta sovitaan sovitaan apteekin kanssa.Lue lisää toimitustavoistamme.